zondag 12 juli 2015

Afgewerkte projecten

Beste lezer,

Het is ondertussen een maandje geleden dat ik nog een post geschreven heb.
Redenen genoeg: bronchitis (ikzelf), toetsen (de meisjes), feestjes voor einde schooljaar, begin van de vakantie, 3 optredens op één dag met jeugdorkest De Dendergalm op Rommelmarkt, een weekendje naar Duitsland.

Ondertussen heb ik toch enkele projectjes afgewerkt.
Ik heb deelgenomen aan de nieuwe sew-along van Ontwerpen en Naaien van tassen. We hebben allemaal een Messenger bag gemaakt. Ik moet zeggen, dit project was een grotere uitdaging dan de vorige sew-along... Moeilijker maar wel heel interessant om nieuwe technieken te leren.

De jumpsuit voor de oudste dochter is af. Alleen heb ik die na één dag dragen al moeten herstellen, één van de naden was losgekomen. Ook dat is ondertussen opgelost en de jumpsuit kan weer aan.

Ook de little black dress waaraan ik beginnen werken ben tijdens de naailessen van Femma, is eindelijk af. Bloed, zweet en tranen heeft die gekost, maar met dank aan de tips en handigheid van Mama Mia van Trientjes Naaicafé is het mij toch gelukt. Hiervan heb ik nog geen foto's van aangezien het een winterkleedje is...

Nu komt een nieuwe uitdaging... een jurkje maken voor jongste dochter van een paneel met zicht op Parijs. Zal een simpel A-lijntje worden denk ik. Vorderingen komen zeker in de volgende post.

De komende dagen heb ik wat meer tijd om te naaien aangezien de meisjes vertrokken zijn naar hun eerste zomerkamp. En ik ben tijdens hun afwezigheid een paar dagen home alone.

Tot later.
Cathy