maandag 12 oktober 2015

Kermis Driesselken - Ringsteking

Dit weekend was het voor de 46ste kermis Driesselken bij ons in het dorp. De belangrijkste activiteiten van deze "kermis" zijn gerrebolling en ringsteking.Voor het eerst in de 13 jaar dat we hier wonen, zijn we naar de ringsteking geweest.De gerrebolling hebben we nog maar eens moeten overslaan omdat er zaterdagavond al een andere activiteit op de kalender stond.

Maar naar de ringsteking zijn we dit jaar dus wél geweest. We hadden er geen idee van wat we ons erbij moesten voorstellen, maar bij het naderen van de 'arena' was het duidelijk...
Ringsteking komt uit de middeleeuwen, toen met paard en lans, nu met fiets en afgepunte bezemsteel.
Mijn oudste dochter & mijn ventje waren meteen enthousiast en hebben zich ingeschreven.
Dochter eindigde 14de op 37 bij de kinderen, mijn ventje 9de op 42 bij de volwassenen (en dan te weten dat het voor alletwee de eerste keer was). Ook de prijzen waren super, de dochter een goodiebag met o.a. banner & stickers van Ketnet, een hippe zonnebril, een strip van De Kampioenen,... en ventje een biermand, maar je kon ook een wieleroutfit, een plant, en nog veel andere prijzen kiezen... Weer een ervaring rijker zijn we véél later dan voorzien naar huis getrokken.
Volgend jaar zien de organisatoren van Driesselken kermis ons zeker terug...