zondag 20 september 2015

Feestweekend 150 jaar Harmonie De Dendergalm / 24 Uren van Welle
Op 12 en 13 september 2015 was het groot feest op het dorp van DDL. Harmonie De Dendergalm vierde namelijk zijn 150-jarig bestaan, dat is meteen de oudste vereniging van de gemeente.


Voor de gelegenheid kregen alle muzikanten én leerling-muzikanten een spiksplinternieuwe rode T-shirt.


Foto van publiek vanop podium

Met het Jeugdorkest van de Dendergalm hebben we zaterdag bij de officiële opening van de tentoonstelling "Tanara, 150 jaar muziek aan de Dender" voor de eerste keer en volledig concert gespeeld (zonder 'grote' harmonie). Toch wel spannend maar aan het applaus van het publiek te horen deden we het uitstekend.


Zondag volgde een taptoe met 7 bevriende muziekverenigingen, o.a. Huisorkest De Valier en Fanfare Sint-Cecilia Welle. Als apotheose volgde een 3-tal nummers gespeeld door alle muziekverenigingen samen. Wat was dat een kippenvelmoment!

Kortom, het was, ondanks het slechte weer, een geslaagd feestweekend.

Ook dit weekend is het feest, jaja, in de gemeente DDL en haar deelgemeenten wordt regelmatig gefeest.
Het is weer 24 Uren van Welle, een ludieke fietswedstrijd die dus 24 uren duurt. Er zijn deelnemers die meedoen om te winnen, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de lolploegen, die zorgen voor de ambiance, en voor wie de uitslag van geen belang is.Vandaag ook nog eens naar 't zeetje geweest. In Oostende hebben we paella gegeten voor het goede doel. Het was leuk om een paar mensen (o.a. nonkels en tantes van vaders kant) terug te zien die ik al lang niet meer gezien hadden.

Voor de gelegenheid waren zowel mijn dochters als ikzelf uitgedost in een door mijzelf gemaakte outfit (jumpsuit, kleedje met Eifeltoren, zwart kleedje). Jammer genoeg zijn we vergeten om een foto te maken :-(

Tot later.